Noorwegen retraite

Wat kun je verwachten?

Tijdens onze retraites stap je uit de ratrace van alledag. Je landt, ontspant en ontmoet jezelf op een unieke en magische plek. Je laat stress los, krijgt rust in je hoofd en het contact met je basis herstelt zich. Je energie gaat weer stromen.

Stilte heeft een belangrijke plek in onze retraites, zonder dat het een complete stilteretraite is. Dat kan in het begin ongemakkelijk aanvoelen, maar je gaat merken dat de kracht van stilte de weg naar binnen makkelijker maakt. Daarnaast krijgen de woorden die er wel zijn meer betekenis. Ook kom je hiermee meer in de realiteit van het nu en ben je meer in verbinding met jezelf.

Hoe ziet de week eruit?

De dagindeling kan per week een beetje verschillen, maar heeft op hoofdlijnen eenzelfde structuur. We beginnen de dag met lichaamswerk in de vorm van yoga, ademwerk, qigong en meditatie. Daarna nemen we de tijd voor een heerlijk ontbijt.

Na het ontbijt is er een verdiepend programma passend bij de retraite waarvoor je kiest. Na de lunch heb je tijd voor jezelf. Ook is er ruimte voor een individuele sessie met een van de begeleiders. Het avondprogramma heeft een ontspannend en integrerend karakter.

Dagelijks is er ook ruimte om ervaringen uit te wisselen; vanuit verstilling en vertraging, afgestemd in ‘het nu’. Tussen de programma-onderdelen door is er voldoende ruimte om te genieten van de ongerepte natuur, reflectie en ontmoeting. Halverwege de retraite maken we een dagwandeling de bergen in.

Kortom, we gaan bewegen, vrij dansen, ontspannen, openen, verzachten, loslaten en natuurlijk: genieten. 

 

Jezelf ontmoeten

De activiteiten die we aanbieden zijn geen doel op zich. Ze dienen als een spiegel. Een ingang om zelfkennis te ontwikkelen en om thuis te komen in jezelf. Je vanuit deze staat van zijn te verhouden tot de sterk veranderende buitenwereld. Je bent van harte welkom om met een nieuwsgierige en liefdevolle blik jezelf te ontvangen en jezelf hiermee in te brengen. Al dan niet in groepsverband.

Veel valt op z’n plek door op gevoelsniveau te ervaren wat er in de onderstroom gebeurt om dit vervolgens naar de cognitieve bovenstroom te brengen. Je ontdekt wat je nu nog onbewust uit de flow haalt. Vervolgens is het de kunst om het geleerde te integreren in je dagelijks leven en je niet af te sluiten voor wat er op ons mensen op ons afkomt. Gedurende de week krijg je hiervoor de nodige handvatten aangereikt. Zo word je meer baas over je leven(s-energie)! Resultaat: vanuit ontspanning en innerlijke wijsheid jouw nieuwe weg in slaan!

Waar verblijven we?

We verblijven in Hysjulien Gård, Skåbu in een unieke bergboerderij met wortels die honderden jaren teruggaan. De gebouwen zijn 200 tot bijna 400 jaar oud. Dit vakantiehuis is voorzien van 8 slaapkamers, een woonkamer, sauna, 3 badkamers, trainingsruimte, meditatieruimte, etc. Je voelt je daar helemaal verbonden met de uitgestrekte stilte van de Noorse natuur. Weg van de drukte en alle prikkels uit het leven van alledag, kom je op adem. Het ondersteunt je in het voorbij gaan aan je geconditioneerde zelf. 

Meer lezen over locatie >>>

Gezonde maaltijden

Dagelijks serveert de kok lekkere, gezonde vegetarische/veganistische maaltijden.