Retraite in Noorwegen

Wat kun je verwachten?

Tijdens onze retraites stap je uit de ratrace van alledag. Je landt, ontspant en ontmoet jezelf op een unieke en magische plek. Je laat stress los, krijgt rust in je hoofd en het contact met je basis herstelt zich. Je energie gaat weer stromen.

Vanuit ruimte, in een veld van aandacht en betrokkenheid, ervaar je de verbinding met je essentie. Je vindt de stilte in jezelf en maakt de weg vrij om je verlangens te leven.

Hoe ziet de week eruit?

De dagindeling kan per week een beetje verschillen, maar heeft op hoofdlijnen eenzelfde structuur. We beginnen de dag met yoga, ademwerk, qigong en/of meditatie. Later in de ochtend en/of ‘s middags is er een verdiepend programma passend bij de retraite waarvoor je kiest; het avondprogramma heeft een ontspannend en integrerend karakter. In iedere week is ook ruimte voor het uitwisselen van ervaringen in sharing circles en trekken we er een dag op uit.

Er worden lekkere, gezonde vegetarische/veganistische maaltijden vers voor je bereid. Tussen de programma-onderdelen is er ruimte om te genieten van de natuur, reflectie en ontmoeting. Kortom, we gaan bewegen, vrij dansen, ontspannen, openen, verzachten, loslaten en natuurlijk: genieten. 

En als je wilt, kun je tijdens de week ook (gratis) een 1:1 coachsessie of sessie Brainspotting boeken.

 

Jezelf ontmoeten

De activiteiten die we aanbieden zijn geen doel op zich. Ze dienen als een spiegel. Een ingang om zelfkennis te ontwikkelen en om thuis te komen in jezelf. Je vanuit deze staat van zijn te verhouden tot de sterk veranderende buitenwereld. Je bent van harte welkom om met een nieuwsgierige en liefdevolle blik jezelf te ontvangen en jezelf hiermee in te brengen. Al dan niet in groepsverband.

Veel valt op z’n plek door op gevoelsniveau te ervaren wat er in de onderstroom gebeurt om dit vervolgens naar de cognitieve bovenstroom te brengen. Je ontdekt wat je nu nog onbewust uit de flow haalt. Vervolgens is het de kunst om het geleerde te integreren in je dagelijks leven en je niet af te sluiten voor wat er op ons mensen op ons afkomt. Gedurende de week krijg je hiervoor de nodige handvatten aangereikt. Zo word je meer baas over je leven(s-energie)! Resultaat: vanuit ontspanning en innerlijke wijsheid jouw nieuwe weg in slaan!

Waar verblijven we?

We verblijven in ‘Rognstad’, in het idyllische Heidal, Noorwegen, in een door Ramón Eikenaar en Rinske Frederiks prachtig opgeknapte boerderij met een mooie yogazaal. Er is ook een sauna en hottub. Je voelt je daar helemaal verbonden met de uitgestrekte stilte van de Noorse natuur. Weg van de drukte en alle prikkels uit het leven van alledag, kom je op adem. Het ondersteunt je in het voorbij gaan aan je geconditioneerde zelf. 

Gezonde maaltijden