Thrivability retreats

Reisinfo Lunas, Frankrijk

Spreekt het warme zuiden je meer aan of heb je al plannen in juli of augustus? Dan kun je ook eind september deelnemen aan de retreat in Lunas. Dat ligt op een prachtige plek, ook in de natuur, een uur rijden ten noorden van Montpellier. 

Deze retreat vindt plaats van 25 september t/m 1 oktober 2022 (6 nachten). Je kunt evt. ook een dag eerder arriveren of vertrekken.

De locatie in Zuid Frankrijk ligt op tien minuten loopafstand van het station Lunas en is twee maal per dag ook per trein bereikbaar in minder dan 12 uur. Je bent er met de trein al voor al voor minder dan €65,- bij vroegtijdig boeken. Met benzine en tol ben je al gauw het dubbele kwijt, en bovendien is de trein veel duurzamer!

Stappenplan trein boeken

Hoe boek je goedkoop een treinreis naar Lunas? Hier de instructies om als je ruim van te voren boekt voor slechts €125,- een retour Amsterdam/Rotterdam – Lunas te boeken per trein (of een enkeltje voor ongeveer de helft). Een maand van te voren betaal je het ongeveer dubbele. Nog steeds aantrekkelijk dus!

Volg exact dit stappenplan en je bent voor prikkie in Lunas. Je bespaart al gauw €50,- à €100,-! En boek je treinreis niet via NS internationaal, want dan betaal je al gauw het dubbele. Je hebt voor deze optie wel een creditcard nodig. Heb je die niet of vind je het ingewikkeld? Laat het dan weten, dan regel ik de treinticket voor jou!

Het loont op tijd te boeken. De ticket wordt namelijk zo’n drie maanden van te voren vaak duurder (vooral het traject Nederland – Parijs), met name in het weekend en op maandag of vrijdag.

  1. Maak een account aan op de Ouio.sncf via de website of smartphone app SNCF Connect (iOS of Android).
  2. Boek de heen- en/of terugreis Amsterdam of Rotterdam naar Béziers op de gewenste data. Helaas is de optie in de afbeelding hiernaast komen te vervallen omdat de trein vanaf Parijs is gecanceld wegens materieelgebrek.
  3. Boek geen trein die later dan 18 uur arriveert in Béziers want anders haal je de trein naar Lunas niet meer op dezelfde dag (op vrijdag kun je een uur later arriveren omdat de trein naar Lunas een uur later vertrekt).
  4. De ticket Bézier – Lunas kost slechts €1,- als je die apart boekt. Treintijden heenweg: vertrek 18:21, aankomst 19:13 (vrijdag uur later).
  5. Selecteer voor de terugreis Montpellier naar Amsterdam of Rotterdam de goedkoopste optie voor deze reis: vertrek 10:20 Montpellier Saint-Roch – 19:02 Rotterdam of 19:44 Amsterdam.
  6. Bevestig deze reis (zonder opties aan te vinken) en vul gevraagde info in.
  7. Boek vervolgens via ‘Een ticket toevoegen’ een retourreis Montpellier – Bézier op dezelfde data. Je kunt overigens de retourticket Montpellier – Bézier ook pas last minute aan te schaffen, de tarieven hiervan zijn meestal hetzelfde als je enkele dagen van te voren boekt.
  8. Selecteer voor de heenreis vertrek Montpellier Saint-Roch 17:08 – 17:43 Bézier (kosten €6,80). Selecteer voor de terugreis 8:14 Béziers – 8:49 Montpellier Saint-Roch (kosten (€6,-).
  9. De ticket Lunas – Béziers kost slechts €1,- als je die apart boekt. Treintijden terug: vertrek 6:57, aankomst 7:45.
  10. Het station Lunas ligt op slechts 5 à 10 minuten lopen van de retreat plek. Uiteraard komen we je ophalen bij het station!

ps. voor de terugreis (en soms ook heenweg) kan het zeker bij minder lang van te voren boeken ook aantrekkelijk zijn de nachttrein te nemen, dat is soms goedkoper en voordeel is ook dat je pas ’s avonds hoeft te vertrekken.

Succes met boeken!

Vragen? Of kom je er niet uit? Schroom dan niet contact met mij op te nemen.