Noorwegen retraite

Begeleiding retraites

Alle Noorwegen retraites worden begeleid door een team van professionals met veel (complementaire) expertise op het gebied van persoonlijk leiderschap, lichaamswerk en meditatie. Ze vinden elkaar in het streven naar de ontwikkeling van bewustzijn en diepere verbinding met zichzelf, anderen en het grotere geheel.

Iedereen die wel eens een training of retraite heeft gedaan, weet dat de diepgang van de trainers veel invloed heeft op jouw ervaring als deelnemer. De begeleiders van een retraite zijn minstens zo belangrijk als de vorm. Daarom besteden we bij Thrivability veel aandacht aan de teamsamenstelling. 

Elke retraiteweek heeft een eigen kleur waarbij één teamlid in the lead is: Lars Lutje Schipholt (meditatie, sharing, Brainspotting), Astrid Hartog ((h)NLP & systemisch werken), Ineke van der Blom (Yoga, meditatie, beeldend werk), Evelien Kouwer (ademwerk, Trager) en Marli Schaminée (Zhineng Qigong, werken in de flow). 

Lars Lutje Schipholt

Zijn wie je werkelijk bent

Ik support mensen in hun verlangen naar een authentiek, verbonden en moeiteloos leven. Dit komt voort uit de weg die ik zelf gegaan ben.

In mijn carrière heb ik me altijd al aangetrokken gevoeld tot het transformatie van mensen, organisaties of maatschappij. Als adviseur en eigenaar van ondernemingen deed ik dit vooral vanuit afgescheidenheid en overlevingspatronen. Ik miste de werkelijke verbinding met mezelf en verloor hierdoor het contact met mijn omgeving. Ook privé liep ik steeds meer vast.

Mijn eigen pad laat zien dat het mogelijk is om jezelf te bevrijden van hardnekkige, ondermijnende patronen en te zijn wie je werkelijk in essentie bent, voorbij de afgescheidenheid of dualiteit. Ik heb het aangedurfd naar binnen te gaan, mijn lijf in, en heb veel trauma weten te helen door mijn slimme, creatieve en controlerende mind weten te bypassen. Dat was nooit gelukt zonder de begeleiding van toegewijde coaches/therapeuten die – net als ik – staan voor afgestemdheid, congruentie en presence.

Dankzij deze helende reis naar binnen doorgrond ik nu op veel dieper niveau wat er werkelijk gebeurt. Door uit je hoofd te gaan, naar binnen, je lijf in, en op doorvoelde wijze contact – in het nu – te maken met wat zich daarvoor nog aan het zicht onttrok. Ik ben hierdoor op dieper niveau gaan doorgronden wat er werkelijk gebeurt, en ben enorm in gegroeid innerlijk, relationeel én context bewustzijn en en ben de organische samenhang en dynamieken meer gaan zien en begrijpen. 

Met vallen en opstaan heb ik ook ontdekt hoe belangrijk het is als leider of therapeut congruent te zijn en je eigen schaduwen aan te kijken: Practice What You Preach, tot in je vezels. Ik voel me meer in verbinding en het leven komt me meer tegemoet. Oftewel een transformatie van IQ via EQ naar SQ (spirituele intelligentie).

Mijn doorleefde ervaring geef ik nu door in mijn praktijk als online Brainspotting therapeut en intervisie of retraite begeleider. Ik help mijn klanten zichzelf te bevrijden van wat hen ten diepste tegenhoudt om hun essentie te leven en te zijn wie ze werkelijk zijn.

Lars is initiatiefnemer van Norway retreats, gecertificeerd als coach bij NOBCO en opgeleid als integraal coach en brainspotting therapeut. Daarnaast is hij spaceholder/begeleider van online intervisies. Hij leeft ook zijn bestemming door sinds juni 2023 samen met Marlí te wonen in Noorwegen.

Marlí Schaminée

Waarachtigheid

Zolang ik me kan herinneren gaat mijn belangstelling uit naar groei, ontwikkeling. Lang was ik gericht op de behoeften en welzijn van de ander. Daarbij negeerde ik stelselmatig mijn eigen grenzen. Door jarenlang bewustzijns- en lichaamswerk heb ik opgeslagen conditioneringen naar het daglicht kunnen brengen. Zhineng Qigong liet me ervaren dat ik mezelf in balans kan brengen… en houden! Chronische pijnen zijn verleden tijd geworden. Ik durf nu te vertrouwen op mijn koers mét al het ongemak. Het brengt me steeds meer thuis. De stap om met Lars naar Noorwegen te verhuizen sluit hierbij aan. Ik ben (weer) in lijn met wie ik ben en durf te zijn -om wie ik ben-.

De weg die ik zelf gegaan ben, kan ik nu inzetten bij Tijd voor zijn. Anderen begeleiden naar regie over hun eigen levensenergie en een pijnvrij lichaam gééft me nu energie. Mijn cursisten ontwikkelen een liefdevolle en krachtige verbinding met zichzelf en hun omgeving door het dagelijks beoefenen van Zhineng Qigong, Mingjue en Ren Xue. Ze hebben regie over eigen leven, met respect voor eigen mogelijkheden én grenzen.

Marlí is gecertificeerd Zhineng Qigong(level 1), Mingjue en Ren Xue teacher.

Marlí Schaminée
Astrid Hartog

Astrid Hartog

In mijn leven heb ik al veel rollen vervuld. Deze rollen hadden altijd te maken met verandering, evolutie en soms revolutie. Over het algemeen ondersteunend aan anderen. Ik werkte jaren in de radiodiagnostiek en was adviseur voor diverse zorginstellingen, maar ook was ik merchandiser bij een band en webdesigner.

Een aantal jaren geleden kwam voor mij een grote ommezwaai en besloot ik mijn missie te gaan leven. Mijn lichaam en geest gaven signalen dat het tijd was om eerst mijn eigen patronen te onderzoeken. De patronen die me altijd veilig leken te hebben gehouden en toch maakten dat ik mijn leven niet ten volle kon leven. Hierna heb ik mijn toolkit flink mogen vullen met kennis op allerlei gebieden met als rode draad ons bewuste en onderbewuste brein.

Mijn passie is het samen ontrafelen van kansen en onderzoeken van perspectieven. Dat begint bij het herkennen van patronen en ongeschreven (familie)regels, die aan te kijken en waar gewenst te veranderen om zo nieuwe, gewenst patronen te installeren. Mijn trainingen kennen een speelse en creatieve aanpak, die iedere keer zijn afgestemd op de deelnemer of groep, zodat een unieke en interactieve ervaring gegarandeerd is. Plezier en zintuiglijke ervaring zijn daar altijd onderdeel van. Kernwoorden: nieuwsgierigheid, oprechte interesse, speelsheid, krachtbaarheid, creativiteit.

Astrid is ABNLP gecertificeerd opleider en trainer (h)NLP, systemisch werker, burn-out en stresscoach en heeft zich verdiept in hypnose, tapping (EFT), ademwerk en persoonlijk leiderschap.

Ineke van der Blom

In het nest waarin ik opgroeide leerde ik spelenderwijs dat ik met mijn handen kon maken wat ik wilde. Dat was grote rijkdom in creativiteit, wat later mijn werk zou worden als meubelmaker/kunstenaar.
Wat géén plek had in mijn jeugd, was dat wat nìet tastbaar was, dat wat je nìet vast kon pakken. Ik worstelde met levensvragen, met ontluikende spiritualiteit, maar dat was een binnenwereld zonder deur naar buiten. Dat is lang een eenzaam domein geweest, waar ik uit kwam door te erover te gaan praten en stappen te zetten in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Noorwegen deed ook al mee in mijn jeugd, op vakantie met mijn ouders, en later, lopend met vrienden door de bergen. Op mijn 23e was er een sterk verlangen om een poosje in Noorwegen te wonen. De grootste hindernis was de vraag of ik het lef had om dat ook te doen. En dat had ik, stap voor stap werd die droom werkelijkheid. En steeds als ik er nu weer kom is ook dat thuiskomen.

Op mijn 27e deed ik de opleiding ‘intuïtieve ontwikkeling’ waar ik ging mediteren. Daar zat ik de eerste les op een stoel, in een groep met onbekenden èn ik kwam thuis. Dat er zoiets bestond was voor mij erkenning voor wat ik altijd al meedroeg. Een richtingaanwijzer naar waar nog veel meer te ontdekken viel. Cursussen, trainingen in meditatie en yoga, retraites. En steeds leerde ik meer over mijzelf en de relatie met anderen, met de wereld. Over mijn plek in die wereld.
Langzamerhand raakte mijn passie voor creëren steeds meer verbonden met bewustzijnsontwikkeling, yoga en meditatie. Er is alweer tien jaar een tweede tak aan mijn bedrijf met yoga, meditatie en retraites. Intussen zijn het geen losse onderdelen meer, het is kunst geworden, levenskunst.

Evelien Kouwer

Als kind was ik al nieuwsgierig naar wat de wereld mij te bieden had. Ik ben een levensgenieter, ik kleur graag buiten de lijntjes, zorg graag voor anderen  en ben altijd weer benieuwd wat er achter de volgende deur te vinden is.Mijn carrière ontvouwt zich door wat er op mijn pad komt. Wat er ook gebeurt, ik zie overal weer nieuwe kansen. Toch zat er een discrepantie tussen de hang naar vrijheid, onderzoeken wat de wereld mij te bieden heeft en het willen voldoen aan wat er van mij verwacht werd.

Dit zorgde voor lichamelijke en geestelijke klachten. Door coaching en verschillende cursussen ervaarde ik hoe belangrijk het is om lichaam en geest met elkaar te verbinden. Het ademwerk en de Trager Approach (bepaalde vorm van lichaamswerk) leerde mij voelen hoe gebeurtenissen in mijn leven verankerd waren in mijn lichaam.  Het voelde als thuiskomen in mezelf. Naar binnen keren is voor mij de sleutel om je te verbinden met wat je werkelijk bezield om van daaruit de ander tegemoet te treden. 

Met mijn praktijk Kom Op Adem wil ik met mijn opgedane ervaring en kennis, vanuit eenvoud en rust de ander begeleiden om naar binnen te keren. In contact komen met de innerlijke adem en je innerlijke stem. Graag laat ik je ervaren dat er mogelijkheden zijn om zelf te leren je leven positief te beïnvloeden. De weg naar binnen geeft rust, balans, zelfvertrouwen, bezieling en ruimte, dit heb ik zelf ervaren en dit gun ik jou ook. 

Dat je mag herbronnen in jezelf!

Evelien is een NOBCO geregistreerd coach en opgeleid tot bezielingscoach, verschillende vormen van ademwerk en trager practioner.