Retraite in Noorwegen

Begeleiding retraites

Iedereen die wel eens een training of retraite heeft gedaan, weet dat de diepgang van de trainers veel invloed heeft op jouw ervaring als deelnemer. De begeleiders van een retraite zijn minstens zo belangrijk als de vorm. Daarom besteden we bij Thrivability veel aandacht aan de teamsamenstelling. 

Alle Thrivability retraites worden begeleid door een team van professionals met veel (complementaire) expertise op het gebied van persoonlijk leiderschap, lichaamswerk en meditatie. Ze vinden elkaar in het streven naar de ontwikkeling van bewustzijn en diepere verbinding met zichzelf, anderen en het grotere geheel.

Elke retraiteweek heeft een eigen invulling waarbij één teamlid in the lead is: Lars Lutje Schipholt (integraal bewustzijn, meditatie & Brainspotting), Astrid Hartog ((h)NLP & systemisch werken), Finn Minke (ademwerk & yoga), Marli Schaminée (Zhineng Qigong) of Nienke Mur (lichaamswerk). 

Lekkere en gezonde vegetarische/veganistische maaltijden worden verzorgd door John Lardee, Diny van der Veen, Judith Goossens en Nienke Mur.  

Lars Lutje Schipholt

Zijn wie je werkelijk bent

In mijn carrière heb ik me altijd al aangetrokken gevoeld tot het transformatie van mensen, organisaties of maatschappij. Dat deed ik vroeger als oprichter van een consultant bedrijf vooral onbewust vanuit afgescheidenheid en overlevingspatronen, en liep daarin steeds meer vast. Ik miste de werkelijke verbinding met mezelf en verloor hierdoor het contact met mijn omgeving. 

Mijn eigen pad laat zien dat het mogelijk is om jezelf te bevrijden van hardnekkige, ondermijnende patronen. Als gids voor belichaamd en integraal bewustzijn support ik nu mensen in hun verlangen naar een betekenisvol en lichter leven. Ik help ze zichzelf bevrijden van wat hen ten diepste tegenhoudt om hun essentie te leven en te zijn wie ze werkelijk zijn. Opdat hun leven zich moeiteloos en in verbinding kan ontvouwen. Van IQ via EQ naar SQ (spirituele intelligentie van gewaar en in het nu zijn).

Daarin ben ik steeds meer practice what you preach. Als coach of veranderaar ben je namelijk zelf het instrument om een proces van loslaten en leren te kunnen faciliteren. Je kunt nooit dieper gaan dan waar je zelf bent geweest. Daarnaast leef ik ook mijn bestemming door deze zomer samen met Marlí naar Noorwegen te emigreren.

Lars is samen met Marli initiatiefnemer van Thrivability retreats, gecertificeerd als coach bij NOBCO en opgeleid als integraal coach en brainspotting therapeut. Naast begeleiding van retraites ben ik ook burn-out coach en intervisie begeleider.

Lars Lutje Schipholt
Finn Minke (foto: ©Lilian van Rooij)

Finn Minke

Sense of belonging

Mijn grote passie is bijdragen aan bewustzijn en sense of belonging: meer verbondenheid met onszelf, met elkaar en met de natuur waar we onderdeel van zijn. Dat doe ik met mijn voeten stevig op de grond, vanuit een open hart en met een open mind. 

Voor mij zijn ademtechnieken en yoga dé manier om te zorgen voor balans, vreugde en bezieling in mijn leven. Het is dankbaar en prachtig werk om anderen te mogen inspireren bij het (her)vinden en aanspreken van hun eigen innerlijke kracht. Opdat ons bewustzijn individueel en samen mag groeien, en we elkaar daarin steeds vaker en dieper mogen ontmoeten. 

Finn is RYS-500 gecertificeerd yogadocent (Hatha, Sivananda, Yin, Nidra), Soma Breath® Instructor en mindfulness-trainer

Marlí Schaminée

Waarachtigheid

Zolang ik me kan herinneren gaat mijn belangstelling uit naar groei, ontwikkeling. Lang was ik gericht op de behoeften en welzijn van de ander. Daarbij negeerde ik stelselmatig mijn eigen grenzen. Door jarenlang bewustzijns- en lichaamswerk heb ik opgeslagen conditioneringen naar het daglicht kunnen brengen. Zhineng Qigong liet me ervaren dat ik mezelf in balans kan brengen… en houden! Chronische pijnen zijn verleden tijd geworden. Ik durf nu te vertrouwen op mijn koers mét al het ongemak. Het brengt me steeds meer thuis. De stap om met Lars naar Noorwegen te verhuizen sluit hierbij aan. Ik ben (weer) in lijn met wie ik ben en durf te zijn -om wie ik ben-.

De weg die ik zelf gegaan ben, kan ik nu inzetten bij Tijd voor zijn. Anderen begeleiden naar regie over hun eigen levensenergie en een pijnvrij lichaam gééft me nu energie. Mijn cursisten ontwikkelen een liefdevolle en krachtige verbinding met zichzelf en hun omgeving door het dagelijks beoefenen van Zhineng Qigong, Mingjue en Ren Xue. Ze hebben regie over eigen leven, met respect voor eigen mogelijkheden én grenzen.

Marlí is samen met Lars initiatiefnemer van Thrivability retreats en is gecertificeerd Zhineng Qigong(level 1), Mingjue en Ren Xue teacher.

Marlí Schaminée
Astrid Hartog

Astrid Hartog

In mijn leven heb ik al veel rollen vervuld. Deze rollen hadden altijd te maken met verandering, evolutie en soms revolutie. Over het algemeen ondersteunend aan anderen. Ik werkte jaren in de radiodiagnostiek en was adviseur voor diverse zorginstellingen, maar ook was ik merchandiser bij een band en webdesigner.

Een aantal jaren geleden kwam voor mij een grote ommezwaai en besloot ik mijn missie te gaan leven. Mijn lichaam en geest gaven signalen dat het tijd was om eerst mijn eigen patronen te onderzoeken. De patronen die me altijd veilig leken te hebben gehouden en toch maakten dat ik mijn leven niet ten volle kon leven. Hierna heb ik mijn toolkit flink mogen vullen met kennis op allerlei gebieden met als rode draad ons bewuste en onderbewuste brein.

Mijn passie is het samen ontrafelen van kansen en onderzoeken van perspectieven. Dat begint bij het herkennen van patronen en ongeschreven (familie)regels, die aan te kijken en waar gewenst te veranderen om zo nieuwe, gewenst patronen te installeren. Mijn trainingen kennen een speelse en creatieve aanpak, die iedere keer zijn afgestemd op de deelnemer of groep, zodat een unieke en interactieve ervaring gegarandeerd is. Plezier en zintuiglijke ervaring zijn daar altijd onderdeel van. Kernwoorden: nieuwsgierigheid, oprechte interesse, speelsheid, krachtbaarheid, creativiteit.

Astrid is ABNLP gecertificeerd opleider en trainer (h)NLP, systemisch werker, burn-out en stresscoach en heeft zich verdiept in hypnose, tapping (EFT), ademwerk en persoonlijk leiderschap.

Nienke Mur

Mijn hele leven ben ik bezig geweest met me vrij te mogen voelen in mijn lijf. Hierin heb ik mezelf veel weggegeven en mijn grenzen niet bewaakt. Ik heb een groot talent in spelen, plezier en lichtheid, tevens kan dit ook mijn valkuil zijn. Door lichaamswerk kan ik zakken in mijn lijf en kan ik vanuit mijn midden en me verbonden te voelen met mezelf veel beter de wereld in stappen. Dit heeft mij zo geholpen dat het op een gegeven moment tijd werd om mijn kennis en ervaring door te geven.

Ik begeleid mensen op hun pad van zelfontwikkeling. En dan vooral bij het lichaamsbewustzijn. De mensen die bij mij komen ervaren meer ruimte en zelfliefde, waardoor ze zelf ook in hun kracht komen te staan en zo maken we met elkaar een open, speelse, lichte wereld waar ook zeker het donkere een grote plek krijgt.

Nienke Mur
Diny van der Veen

Diny van der Veen

Creativiteit – ontdekken – levensvreugde

Ik ben ooit begonnen als verpleegkundige en heb jaren als projectmanager in de gezondheidzorg gewerkt. In de loop van mijn leven ben ik ook andere paden gaan bewandelen, zo ben ik o.a. yogadocente en voedingsdeskundige geworden. In hou van koken, en doe dit vol overgave, maar ik ben geen professionele kok. Het creatieve proces van koken geeft mij veel vreugde & energie en ik hou er van de keukens van alle windrichtingen te ontdekken.

Rond 2005 heb ik de eerste stappen gezet op het pad van meditatiebeoefening. Mensen die mij geïnspireerd hebben zijn o.a. Pema Chödron en Thich Nhat Than. Bij het Shambhalacentrum in Amsterdam heb ik jarenlang het pad van meditatie & studie gevolgd. Dagelijkse beoefening geeft mij niet alleen helderheid en inzicht maar maken ook dat ik meer in de wereld sta en me betrokken voel bij anderen.

In 2021 ben ik verhuist naar Zweden; van de dynamiek van Amsterdam naar de ruimte en stilte van de Zweedse natuur. Een nieuw hoofdstuk in mijn reis hier op aarde, waarin ik weer andere aspecten van het leven mag ontdekken.

John Lardee

Ik ben een nieuwsgierig iemand op allerlei gebied maar vooral qua spirituele ontwikkeling. Alles hier op aarde (en in ons zelf) heeft een diepere laag en ik zoek daarin de wijsheid. Wandelaar, met rugzak, door de eindeloze Scandinavische natuur. Daarnaast vind ik de balans tussen geest en lichaam belangrijk en dus gezond en lekker eten (met respect voor de aarde).

Nu woon ik sinds korte tijd in Zweden en ervaar ik een heel ander land maar ook mijn leven, vrienden en gewoontes die ik in Nederland had mag ik opnieuw uitvinden.

John Lardee

Judith Goossens

Al vroeg wist ik dat ik humanistisch geestelijk verzorger wilde worden. De leus ‘De mooiste studie is de mens’ trok -en trekt- mij enorm aan. Ik ben geboeid door alles wat een mens mens maakt: waarom doen we wat we doen en vanuit welke overtuigingen en waarden? Hoe kan het dat de één bijna vlekkeloos door het leven gaat en de ander alsmaar hobbels tegenkomt? Als geestelijk verzorger heb ik jaren met mensen mee mogen wandelen op hun levensweg en hen geholpen de weg naar binnen te vinden. Want daar zit toch de meeste wijsheid verstopt.

In 2020 liep ik zelf vast. Mijn lichaam schreeuwde om een andere koers. Ik was altijd gewend geweest (te)veel te geven en kende mijn grenzen niet goed. Ik ervaarde de helende kracht van familieopstellingen en ontdekte dat (oude) overtuigingen in de weg kunnen zitten om in het nu voluit en vrij te leven. Een cursus intuïtieve ontwikkeling hielp me dieper in mijn lichaam te zakken. Afgelopen jaar vond ik na 10 jaar de moed om een andere afslag te nemen. Nu richt ik me op voeding en schrijven. Dat eerste doe ik al sinds ik me kan herinneren. Aandacht voor nieuwe smaken en voedzaam, vegetarisch en kleurrijk eten enthousiasmeert me enorm. Het geeft voldoening om mensen blij te maken met lekker eten vanuit de visie dat voeding voor het lichaam net zo belangrijk is als voeding voor de ziel.